MAJ 2013. Ok, äntligen rejäl vårservice med extra allt

Södermalms Bil-El. Bästa verkstan i stan. Där jobbar Berra med son och andra släktingar som bryr sig om gamla bilar och vet vad han gör. Följande gjordes:

Normalservice
Byte luftfilter, oljefilter, tändstift, brytarspetskontroll (olja/fett rotor/fördelarhus), rundsmörjning (alla nipplar).

Utöver det helrenovering bränslepumpen (renoveringssats från CVI) och byte olja till växellåda/överväxel (ny packning, samma olja som till motorn) + byte olja bakaxel (ny packning införskaffad som alltid går sönder, här ska det vara hypoidolja). Motorns fläktpropeller tänkte jag måla om med BM gul så den bad jag dom blästra.

Bränslepump renoveringssats från CVI, i den ingår mest packningar + två ventiler. Det ingår ingen fjäder markerad 12 i bilden vilket skulle visa sig bra, det är den som bestämmer trycket pumpen genererar. Men som sagt, mer om detta strax.

Den förnämliga verkstan hade plockat av pumpen och blästrat allt och återmonterat med alla packningar. Så här ser den ut:

Hämtar bilen på fredagen, startar direkt, känns pigg och frisk och surrar jämnt och fint. Om två dagar är det Prins Bertil Memorial på Djurgårn, ska bli kul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *