JUN 2013. Skallrar din pärla? Det gör min men snart är det ett minne blott.

Min bil skallrar. Det är pinsamt på kullersten. Tex. Minsta asfaltsbula som passeras i låg fart gör att bilen rasslar till som om den skulle ramla sönder. Och det på denna kvalitetspjäs från 60-talet. Och Stockholms gator är uppbyggda av asfaltsbulor, hål, vägjobb och kanter av olika slag. Man ser ibland att glesbygden klagar på vägarnas skick, jag tycker dom ska köra några varv på Södermalms gator och upptäcka att det är lika illa i staden.

Nåväl, när bilen varit på verkstad har jag bett dom kolla om dom kan hitta något. Varje gång har något fäste till avgassystemet skruvats åt eller böjts till. Men den skallrar likafullt. Sist jag var där så bad jag Berra med son Björn titta. Jag frågade om dom hade en gummihammare och slog runt överallt på avgassystemet men det satt som berget. Då pekade Björn på framhjulen och sa att han minns en Volvo, en 740 tror jag, som hade låtit från bromsklossarna. Jag drog till med hammarn och ett kort klopprigt ljud uppstod.

(skitbild men man ser det väsentliga)

Berra klev in och sa att han hade för sig det skulle sitta några klamrar där pilen pekar. Han har haft två P1800 men har troligtvis servat ett otal Amazoner också. Dags för ny research. Och visst ska det sitta klamrar där, kostar några tior och är nu beställda. Två på varje sida.

På Söder finns ett torture-test där du kan se om du har detta problem. Rekommenderas. Åk från Slussen mot Hornsgatan. Före Mariakyrkan tar du till höger in på den kullerstensbelagda Hornsgatspuckeln. Uppför backen kommer det skallra olidligt. Nerför har du anledning att lätt trycka ner bromspedalen, skallret försvinner. Heureka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *