JUN 2013. Åfan, var det Talbot Green Dot.

För den som orkat läsa större delen av denna blogg så var bland det första jag köpte till bilen Volvo originalbackspeglar. De som sitter på är inte original. Jag utgick ifrån att det var smeck. Säljarens kommentar var dock skön, när han satte på dom på 80-talet var tanken “Jag ska fan inte ha några Amazonspeglar!”.

Hur som helst så var det dom jag reagerade först på när jag såg bilen, inte original och jag var ute efter en originalare. Man får väl bita ihop jag byter dom snabbt tänkte jag. När jag haft bilen några veckor skruvade jag av ena och upptäckte då att Volvos inte alls passade i samma hål. Och tyvärr kan jag inte ens återanvända ett av hålen för den nya foten måste täcka hela området där de gamla suttit – annars skulle det synas något oönskat skavmärke. Måste alltså borra två nya hål på varje sida.

Därför fick dom sitta  kvar förra sommarn. Men så började dom växa lite, började gilla dom lite för att dom var annorunda. Och en dag kollade jag in speglar på Ebay. Där ramlade jag på dessa, “Talbot Racing Mirror Berlin Green Dot” upp. 8.000 spänn! Visst, detta är NOS, dvs nya original från tiden i kartong, men mina är i utmärkt skick. Idag görs repro på liknande, men detta är original.

Tydligen var dom populära bland Porsche 356/tidiga 911-ägare som ville ha nåt fint till sina bilar. Få fundera lite till innan borren åker fram. Dom e ju faktiskt ganska coola.. och helt klart unika.

2 Comments:

  1. Klart du ska ha dessa kvar! Helt klart mycket fräckare än originalspeglarna. Finns ju rätt så många bilar som är helt original, men hur många har dessa speglar?

    • Hej Thomas och tack! Jag håller helt med dig nu men får erkänna att jag inte visste bättre för ett år sedan då dom höll på att ryka. Tur det 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *