AUG 2013. Dräneringsslangar, enkla att fixa – det finns tre.

En av de första sakerna jag märkte när jag köpte bilen var att dräneringen under tankluckan inte funkade. Räckte med första tvätten för att upptäcka det. När jag öppnade locket så klunkade en del vatten och bilschampo ner i tanken. Den slang som går genom bagageutrymmet var förmodligen från -64 torr, sprucken, böjd och full med grejs. Den läckte t.o.m vatten in i bagagerummet. Ett enkelt fix, bara byta slang.

Vad jag inte visste var att det fanns två dräneringar till och att min bil bara hade en kvar. De sitter under ventilationsgallret vid framrutan. Uppgiften är såklart att leda regnvatten ner under motorrummet. Min högra saknades, vilket hade som resultat att vid regn rann vatten nerför plåtarna till platsen där batteriet sitter. Bytte den gamla och satte på en där den saknades vid batteriet. Det är lämpligt fästa dessa med ex.vis buntband runt lämplig detalj på vägen ner så dom sitter vettigt.

Originalslangarna är svarta och det finns att få tag på motsvarande, men mina är transparanta och f.n. tycker jag det ger ett fräscht intryck. men man får se hur dom åldras.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *