WELCOME

From 2015 all posts are in English too. Feel free to comment, all posts are open for that – Appreciate any feedback or questions. This blog is about a fine -64 P1800 with four owners including me since a couple of years and I hope someone find it worthwhile reading. Thanks for visiting!

Tack för att du hittat hit. Det går utmärkt att kommentera, ställa frågor eller ge kloka råd. Under varje inlägg finns en länk ”leave a comment”, all feedback är bra feedback och gör i bästa fall denna hobbyblogg läsvärd.
Det har blivit mycket mer trafik än jag trodde så du är nu en av ca 300 besökare denna månad, så verkligen – Välkommen!

9 Responses

 1. Kors va fin bil du har, jättekul att se och uppskattar dina detaljobb. Jag bor i USA och leker med en del Amazoner men suktar ibland efter en Jensen 1800. Vi får se om man springer på nån.

  Keep up the good work!

  söndag 2013-08-18 at 23:37

  • P-A

   Hej Rolf och tack för trevlig kommentar! Ja Jensen är fina men undrar om jag inte tycker -64 är den optimala årsmodellen. Svenskbyggda, lite piggare, bättre inredning och sista året med bockhornen och fina fälgar. Men jag är partisk :)

   Jensens C-stolpe märke klär bilen mycket bra. Hoppas du hittar en!

   tisdag 2013-08-20 at 17:09

 2. Jan Efverlund

  Kul att läsa om din fina lågmilare, och jag tycker den har väldigt coola backspeglar på framskärmarna! Har själv (som du kanske har sett på FB) en relativ lågmilare, en röd ’68 som jag tog hem som flyttgods efter mina år i USA. Den har drygt 20000 svenska mil på mätaren, vilket man väl får betrakta som låga mil, iaf om man jämför med Irv Gordons bil… ;-) Förutom botten av själva batterihyllan så har min bil aldrig blivit utsatt för någon gravrost. Fick beröm hos besiktningen då hela underredet är original inklusive golvplåtarna. Har även alla originalpapperen kvar från förste ägaren, inklusive ursprungliga försäljningskvittot, ”window stickern” och fotografier från då bilen var ny. Intervjuade även förste ägaren, om hur han kom fram till beslutet att köpa just en 1800, när och vart han köpte den o.s.v. Kul att ha som komplement till den övriga dokumentationen.
  Intressant är att förste ägaren hävdar att den enbart hade gått 25.000 US miles, och inte 125.000 US miles. Kvitton på däck och annat styrker att mätaren har ”gått runt” en gång och jag har svårt att tro att den enbart hade gått 25.000 miles men ska försöka hitta mera ledtrådar bland mina papper. Tills vidare så tror jag mer på det högre miles talet men det spelar ju inte så stor roll för min egen del.

  Tack för den fina bloggen! :-)

  tisdag 2013-09-17 at 17:28

  • P-A

   Hej Jan och kul att du hittade hit! Blir avundsjuk på din dokumentation – det enda jag har från -64 är ett leveranskvitto, bättre än inget dock :-)

   Suveränt med gamla bilder, jag mailade nyligen förre ägaren (som hade bilen i 30+ år) om ”bilder vilka som helst” men alla album hade försvunnit i allt för många flyttar.

   20.000 mil är lågmil på B18, håller med och det låter som du har en fin bil du med. Ses på FB :)

   torsdag 2013-09-19 at 23:19

 3. Har lusläst din blogg nu ett par gånger. Trevlig och intressant läsning. Och vilken fantastiskt fin bil! färgen på lacken och inredningen i rött är ju sanslöst stilig!
  Ett plus är ju att få avnjuta dessa tjusiga bilder som du tagit. Är själv väldigt fotointresserad.
  Med lite tur så hoppas jag få göra samma resa. Har just satt ut en köpesanonns om en P18. Känns som ett naturligt steg att gå från en riktigt fin Amazon Sport till en P18. Inte omöjligt jag skickar iväg ett mejl om jag har någon fråga eller behöver tips.
  / Roberth

  fredag 2014-03-14 at 22:16

  • P-A

   Hej Robert, tack och vad kul att höra!

   Har alltid gillar Amazoner. För länge sen var jag ute efter en tvåfärgad Amazon men barn kom i mellan. Med en Sport så kommer du känna igen allt i motorrummet som du vet.

   Jag är ingen expert men efter ett par år så lär man sig ju en del vare sig man vill eller inte så nåt kan jag nog bistå med. Och om jag inte vet själv vet jag numer vilka som har full koll på ”allt”.

   Kul också med fotointresset, tittade in på domherre och såg en fin ljusblå amazon, Ebbot och många fina bilder så nog delar vi div intressen :-) Ska försöka skippa iPhonen helt och ta riktiga bilder under 2014. Kör numer Sony A7 och ett antal gamla fina Zeiss Contax mest, och eftersom kameran är mindre än min gamla Canon 5D2 så kommer den hänga med mycket mer.

   Lycka till i sökandet och maila när du vill. allt gott//pa

   lördag 2014-03-15 at 00:15

   • Den ljusblå är min Sport. Blir till salu i händelse av P18-affär.
    Ebbot fotades på ”Trästockfestivalen”. Tacksamt motiv!
    Ja du verkar ha bra koll på skärpedjup och bildbehandling.
    Och som klyschan säger, bästa bilderna tar man med kameran som man har med sej.

    Använder själv Eos 6D och 70-200 4L IS usm, 50mm F1,4 , 85mm F1,8 och ett 17-40 L. Men måste erkänna att det är alldeles för sällan sakerna hänger med. Många bilder blir ju faktiskt tagna med mobilen. Sneglat länge på en bra kompaktkamera. Vi får se…

    Ringde en äldre herre (70+) förra veckan som kunde tänka sej sälja sin P18. Han bodde i Stockholm. Men det var svårt att få ur han något om bilen. Det var som hemligt… Fick känslan av att han egentligen inte ville sälja.. Vit -64:a med röd inredning. Lät ju faktiskt intressant. Röd inredning är ju så jäkla fint!
    Jag letar vidare…
    Fortsätt blogga och lägg upp dina fina bilder!
    Lev och må! / Robban

    lördag 2014-03-22 at 21:05

 4. Micke Johansson

  Vill bara tacka för hjälpen.
  Jag bytte precis värmepaketet, och hade god nytta av din blogg till detta.
  Dom hade faktiskt värmepaketet hos VP autoparts, men man var tvungen att söka på volvos artikelnr annars hittade man inte den.

  Keep up the good work

  Mvh
  Micke

  torsdag 2014-08-07 at 15:21

  • P-A

   Det var kul att höra Micke! Tror faktiskt att värmepaketet dykt upp i återproduktion ganska nyligen, det har kommit fler och fler delar de åren jag haft bilen. Allt gott och lycka till. //P-A

   lördag 2014-08-09 at 11:59

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Hit Counter provided by Business Card Holders